Boekoeloekoe burger-mix is een mix van kruiden en volkoren granen waarmee je eenvoudig vier smaakmakende vleesvrije burgers maakt. Een lekkere, kruidige aanvulling voor bij vele

vegetarische recepten

op basis van verse ingrediënten.


In no-time heb je je zelfgemaakte boekoeloekoe burgers op tafel. Je voegt zelf verse ingrediënten toe: 50 ml melk, 80 gr jonge kaas, 2 kleine eieren, 1 kleine ui en 1 eetlepel roomboter of olie. Zie hieronder de bereiding:

 

snijden & mengen

rusten

bakken

Eenvoudig vegetarisch recept

Je vegetarische gerecht snel bereid  Bak je hartige hapjes in de koekenpan 

1]

2]
3]

Rasp de kaas, snij de ui klein en meng deze met de rest van de ingrediënten (zie voorzijde) en de kruidenmix tot een homogene massa.
Laat het mengsel 15 minuten stevig worden in de koelkast.
Maak met de hand of lepel 4 gelijke ballen leg deze in een koekenpan voorzien van wat boter of olie. Druk de ballen voorzichtig plat tot een burger en bak ze in ~10 minuten op middelhoge temperatuur aan twee kanten mooi bruin.

 

Lekker variëren met Boekoeloekoe.

Ons voornemen is het om mensen te inspireren meer diversiteit in hun voedingspatroon te brengen, af en toe bewust te kiezen voor een vegetarische maaltijd, persoonlijke aandacht te besteden aan hun voeding en vooral vaker te kiezen voor verse, vitale voeding.Boekoeloekoe is een lekkere variatie voor bij vele

vegetarische gerechten.

Echter heeft het niet de intentie om vlees te vervangen zoals de zogenaamde vleesvervangers dat misschien doen. Het lijkt ook niet speciaal op vlees qua smaak of textuur en heeft een eigenheid die niet direct met een bestaand vegetarisch- of vleeshoudend product is te vergelijken. Het is dan ook een smaakvol product voor zowel de vleeseter, vegetarier,

flexitarier

, vleesverminderaar, oftewel voor een ieder die van lekkere en gevarieerde voeding houdt!


Boekoeloekoe is gebaseerd op een combinatie van verschillende alledaagse ingrediënten zoals zuivel, ei, granen en groenten. De kruidenmix die meer dan 15 verschillende soorten gedroogde kruiden, specerijen en groenten bevat zorgt samen met de andere ingedienten voor de smaak en textuur. Kaas, melk, ei, ui, enzovoort dragen allemaal bij aan een sappige smaakvolle burger. Het leuke is dat je er daarmee ook nog eens zelf kunt varieren door er bijvoorbeeld oude kaas door te mengen of een verse chili peper toe kunt voegen voor extra pit. Op de pagina bereiding vind je hier meer informatie over.

Op onze facebookpagina vind je inspiratie van gebruikers waarmee je nieuwe mogelijkheden kunt ontdekken voor bereiding en toepassing van de boekoeloekoe burger-mix.

Veel plezier met kokkerellen, bon appetit, en we zien natuurlijk graag jouw lekkerste creaties terug op facebook!


 

Online bestellen, geen verzendkosten! >>

 
 • eenvoudige bereiding
 • vrij van E-nummers
 • vrij van kunstmatige
  toevoegingen
 • bevat geen soja
 • geschikt voor oven,
  koekenpan en frituur
 • past in een vleesvrij
  dieet
 

Blijf op de hoogte van onze nieuwe ontwikkelingen en acties:  

 
 

Creatief vegetarisch koken

Creatief in de keuken?

Gebruik de vulling ook voor het maken van heerlijke saucijzenbroodjes, soepballetjes, brood- beleg, frikandellen, enzovoort! (bak je de vulling in de oven dan krijgt het een vaste vorm waarna je het bijvoorbeeld kunt frituren als snack of kunt smoren in de jus).

Klik hier voor meer berei- dingsrecepten >>