Voor de saus:
2 kleine uien
2 teentjes knoflook
250 gram wortel (winterpeen)
4 stengels bleekselderij
2 el tomatenpuree
1 liter passata (gezeefde tomaten)
2 el edelgistvlokken
Optioneel: Verse Basilicum en/of Parmezaanse kaas
Voor de balletjes:
1 zakjes basismix Boekoeloekoe
2 kleine eieren
1 el Italiaanse kruiden
1 kleine ui, gesnipperd
Stukje Parmezaanse kaas (ongeveer 30 gram), geraspt
Maak de balletjes door alle ingrediënten samen te voegen in een kom. Roer goed door elkaar en zet voor 15 minuten weg in de koelkast.
Snipper ondertussen de ui en knoflook. Snijd de bleekselderij en wortel in kleine stukjes. Bak de ui samen met de knoflook glazig. Voeg daarna de wortel en bleekselderij toe. Doe een deksel op de pan en laat een paar minuten sudderen. Zet het vuur hoger, voeg de tomatenpuree toe en bak even mee. Doe hierna de passata erbij.
Draai met vochtige handen 12 kleine balletjes van het deeg. Leg ze voorzichtig in de saus en dompel ze onder. Breng het geheel zachtjes aan de kook voor zo’n 10 minuten. Zet het vuur uit en roer de edelgistvlokken erdoorheen. Proef en breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Snipper er bij het opscheppen optioneel wat verse basilicum en/of extra Parmezaanse kaas overheen.