Voor de nuggets:
1 zakje basismix + bijbehorende ingrediënten
500 ml zonnebloemolie
4 el polenta (maisgries)
Voor de dip:
1 el kwark
1 el mayonaise
1 volle tl kerrie
1 el citroensap
1/2 tl mosterd
Peper en zout
Bereidingswijze
Bereid de basismix volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet 15 minuten in de koelkast.
Maak de dip door alle ingrediënten te mengen in een kommetje. Proef en breng verder op smaak met peper en zout.
Giet de zonnebloemolie in een stevige RVS-pan met een dikke bodem en laat langzaam heet worden. Uiteraard kan je de nuggets ook in de frituurpan bereiden (180 graden).
Strooi de polenta over een plat bord. Haal het mengsel uit de koelkast en vorm er met je handen kleine nuggets (of burgertjes) van. Sla ze om en om door de polenta en leg op een bord. Ga zo door tot de mix op is.
Controleer of de olie heet genoeg is door een klein stukje in de pan te leggen. Wanneer het blijft drijven en bruist, is de olie op temperatuur.
Leg met een schuimspaan voorzichtig de nuggets in de olie. Frituur tot ze mooi bruin zijn. Wanneer het te hard gaat, zet het vuur dan wat lager. Schep uit de pan en laat in een vergiet met keukenpapier uitlekken. Serveer met de dip.