Voor de balletjes (10 stuks):
1 zakje Boekoeloekoemix
50 ml water
2 eieren
3 volle el linzen (gaar)
2 volle handen verse krulpeterselie
1 rode ui
3 el bloem/meel naar keuze
Voor in de pita:
4 (volkoren) pitabroodjes
Geschaafde rode kool (kant- en klaar te koop of schaaf het zelf)
Wortelsliertjes (julienne) (kant- en klaar te koop of snijd het zelf)
Verse koriander (of extra peterselie)
Voor de harissasaus:
2 el harissa (specerijenmix)
4 el mayonaise
6 el volle yoghurt
2 tl knoflookpoeder
Bereidingswijze
Mix in een keukenmachine alle ingrediënten voor de balletjes door elkaar. Zet voor 20 minuten weg in de koelkast om op te laten stijven. Maak ondertussen de harissasaus door alle ingrediënten in een kommetje te mengen.
Haal het mengsel uit de koelkast en draai balletjes ter grootte van een pingpongballetje. Druk ze iets plat in de pan en bak ze daarna rondom gaar en bruin.
Bereid de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vul ze met de rode kool en wortel en 2 of 3 balletjes. Maak af met verse koriander en de saus.
Tip: Heb je gevoelige darmen, wok de rode kool dan een paar minuten