Mijn account
NL | EN



Boekoeloekoe balletjes in jus




Boekoeloekoe balletjes in jus


Ingrediënten vegetarisch recept voor 6-8 balletjes 

1 zakje boekoeloekoe mix (inclusief bijbehorende ingrediënten)
2 eetlepels roomboter
Water of groentebouillon


Bereidingswijze

Bereid de burgers volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit twee eetlepels roomboter in een braad- of hapjespan. Verdeel het mengsel in 6-8 kleine burgers. Bak de burgers om en om tot ze mooi goudbruin kleuren met een knapperig jasje. Voeg een klein scheutje water of groentebouillon toe, zet het vuur laag en doe een deksel op de pan. Laat de burgers nog zo’n 12 minuten sudderen. Serveer ze bij bijvoorbeeld aardappeltjes en groenten of een salade.

Wil je hierna nog een jus maken? Schraap de restjes van de burgers dan los van de bodem, voeg een flinke scheut groentebouillon of water toe, een halve eetlepel roomboter en een theelepel bloem of meel. Laat het geheel indikken op laag vuur. Blijf goed roeren en serveer meteen. Lekker over de aardappeltjes.


Terug



© 2024 boekoeloekoe - Alle rechten voorbehouden

Designed by: TinuX Design