Mijn account
NL | EN
Burgers
Rasp de kaas, snij de ui klein en meng deze met de rest van de ingrediënten (50 ml melk, 80 gr jonge kaas, 2 kleine eieren, 1 kleine ui en 1 eetlepel roomboter of olie) en de kruidenmix tot een homogene massa.

Laat het mengsel 15 minuten stevig worden in de koelkast.

Maak met de hand of lepel 4 gelijke ballen, leg deze in een koekenpan voorzien van wat boter of olie. Druk de ballen voorzichtig plat tot een burger en bak ze in ~10 minuten op middelhoge temperatuur aan twee kanten mooi bruin.


OVEN

Ook kun je de burgers in de oven bereiden: maak zoals bij stap 3 met de hand of een lepel 4 gelijke ballen en leg deze op een bakplaat voorzien bakpapier. Druk de ballen voorzichtig plat tot een burger en bak ze in 10-15 minuten gaar bij een temperatuur van 150 graden. Je kunt een bakje water in de oven bijzetten waardoor ze extra zacht blijven.

Je kunt zo eenvoudig een voorraadje burgers maken en deze invriezen. Eenmaal ontdooid kun je ze eenvoudig bakken in de koekenpan of bijvoorbeeld frituren. Handig als je een keertje weinig tijd hebt maar ook ideaal om daarna kort te grillen op de barbecue. Smeer de burgers in met een beetje (olijf)olie, grill niet te lang en niet te heet. Gebruik eventueel wat aluminiumfolie. 


VARIATIE. 

Je kunt variëren met verschillende soorten kaas*. Probeer bijvoorbeeld eens een keertje Parmezaanse in plaats van jonge kaas. Ook groenten kun je toevoegen, bijvoorbeeld wat paprika of een chili pepertje voor een extra heet tintje! Ook verse kruiden kunnen erg lekker zijn om toe te voegen.

* Let er wel op als je een vegetarisch recept wilt maken dat je gebruik maakt van vegetarische kaas. Niet alle soorten kaas zijn namelijk 100% vegetarisch.
© 2024 boekoeloekoe - Alle rechten voorbehouden

Designed by: TinuX Design