Boekoeloekoe voor bij vegetarische recepten

 

De boekoeloekoe burger-mix is bedoeld voor iedereen die van lekker eten en de nodige afwisseling houdt.

Steeds meer mensen laten vlees een dagje staan omwille van gezondheidsredenen, dierenwelzijn en het milieu. Part-time vegetariërs, flexitariërs, vleesverminderaars, er zijn allerlei benamingen waaronder een groeiende groep mensen zich tegenwoordig scharen omwille van een gevarieerd en gezond voedingspatroon.

Boekoeloekoe is geen vleesvervanger maar een variatie en veelzijdige aanvulling op een gevarieerd voedingspatroon. Veel vleesvervangers die naar zeggen vlees qua smaak, textuur en voedingswaarden vervangen missen vaak voorliefde bij mensen die van vlees houden. Door de schaalgrote van de industrie bestaan er in dit segment eigenlijk alleen bewerkte producten en geen echt verse producten die je qua smaak en kwaliteit kunt vergelijken met een eerlijk stukje vlees. Bij ons rijst de vraag waarom nagemaakt vlees in een vegetarisch gerecht als je een dagje juist geen vlees wilt eten?

 

Productinformatie.

Al onze grondstoffen zijn afkomstig van EKO gecertificeerde leveranciers waarbij onze aandacht gericht is op grondstoffen met een lokale afkomst. Onze producten bevatten geen kunstmatige toevoegingen, geen toegevoegde suikers, zijn vrij van E-nummers, bevatten geen soja en zijn geschikt voor vegetariërs.

Ingrediënten: volkoren paneermeel (volkoren TARWEmeel, zout, gist), HAVERmout, zeezout, ui, kruiden (SELDERIJBLAD) en specerijen (KORIANDER).

Allergie informatie: bevat gluten en selderij. Gemaakt in een bedrijf waar ook pinda's en noten worden verwerkt. Bevat geen soja.

Boekoeloekoe burger-mix is geproduceerd door HansMade products te Gouda.

Een zakje boekoeloekoe burger-mix bevat 80 gram waarvan 4 burgers van ~90 gram kunnen worden gemaakt.

Voedingswaarden per 100 gram:
kcal 221
koolh. / gr 16,4
eiwit / gr 12
vet / gr 11,8
waarvan verzadigd / gr 6,2
vezels / gr 2,2
suiker / gr 2,8
natrium / mg 663


De voedingswaarden zijn gebaseerd op de burger-mix bereid met 50 ml halfvolle melk, 80 gr jonge Goudse kaas 48+, 2 kleine eieren, 1 kleine ui en 1 eetlepel roomboter.

Heb je vragen of opmerkingen neem dan hier contact met ons op.

 

 • eenvoudige bereiding
 • vrij van E-nummers
 • vrij van kunstmatige
  toevoegingen
 • bevat geen soja
 • geschikt voor oven,
  koekenpan en frituur
 • past in een vleesvrij
  dieet 
 

Creatief vegetarisch koken

Creatief in de keuken?

Gebruik de vulling ook voor het maken van heerlijke saucijzenbroodjes, soepballetjes, brood- beleg, frikandellen, enzo- voort! (bak je de vulling in de oven dan krijgt het een vaste vorm waarna je het bijvoorbeeld kunt frituren als snack of kunt smoren in de jus).

Klik hier voor meer berei- dingsrecepten >>

 

Voedingswaarden per 100 gram:
Kcal 248
Kh - g 15
Eiwit - g 13
Vet - g 11,9
Waarvan verzadigd - g 6,3
Vezels - g 2,1
Suiker - g 3,5
Natrium - mg 676