Burgers uit de koekenpan.


snijden & mengen

rusten

bakken

Eenvoudig vegetarisch recept

Je vegetarische gerecht snel bereid 

Bak je hartige hapjes in de koekenpan 

1]


2]
3]

Rasp de kaas, snij de ui klein en meng deze met de rest van de ingrediënten (50 ml melk, 80 gr jonge kaas, 2 kleine eieren, 1 kleine ui en 1 eetlepel roomboter of olie) en de kruidenmix tot een homogene massa.
Laat het mengsel 15 minuten stevig worden in de koelkast.
Maak met de hand of lepel 4 gelijke ballen leg deze in een koekenpan voorzien van wat boter of olie. Druk de ballen voorzichtig plat tot een burger en bak ze in ~10 minuten op middelhoge temperatuur aan twee kanten mooi bruin.


Tip:

-

Je kunt varieren met verschillende soorten kaas*. Probeer bijvoorbeeld eens een keertje Parmezaanse in plaats van jonge kaas. Ook groenten kun je toevoegen, bijvoorbeeld wat paprika of een chili pepertje voor een extra heet tintje! Ook verse kruiden kunnen erg lekker zijn om toe te voegen.
Op onze facebook pagina vind je steeds meer leuke creatieve ervaringen waar je inspriratie uit kunt halen. Klik hier om onze facebookpagina te liken zodat je leuke nieuwe ervaringen kunt lezen van andere mensen.

* Let er wel op als je een vegetarisch recept wilt maken dat je gebruik maakt van vegetarische kaas. Niet alle soorten kaas zijn namelijk 100% vegetarisch.

 


Boekoeloekoe als vleesvervanger

 

TIP

Heerlijk bij een 
stamppotje of
maaltijdsalade!