Maak je eigen vegetarische frikandel. Je hebt hiervoor een klein bakblik nodig, bijvoobeeld een bakblik voor cake. 


1]

2]
3]

4]

5]




6]

7] 

Rasp de kaas, snij de ui klein en meng deze met de melk, ei, roomboter en de kruidenmix tot een homogene massa.
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Neem het bakblik en vouw hierin een stukje bakpapier tot strak in de hoeken inclusief de zijkanten.
Giet de vulling tot een hoogte van ongeveer 3 centimeter in het bakblik en 
strijk deze egaal uit.
Bak de vulling in 20 minuten gaar. Je kunt een bakje water in de oven bijzetten waardoor ze extra zacht blijven. Voel even met een lepel of vork of de vulling stevig genoeg is geworden voordat je hem uit de over haalt. Per oven kan het wat verschillen hoe lang je de vulling moet bakken voordat deze stevig genoeg is om er vormpjes van de maken.
Laat de vulling afkoelen en haal deze uit het bakblik. Snij nu kort- of langvormige frikandel vormpjes van de vulling.
Frituur de frikandelvormpjes 1 a 2 minuten op 170 graden.
 

frikandel zelf maken 


Tips:

-


-

-

Je kunt zo eenvoudig een voorraadje frikandellen maken en deze invriezen. Het beste is om ze even te laten ontdooien voordat je ze gaat frituren. Leuk voor een feestje!
Leuk om ook andere borrelhap vormpjes van te maken voor in het frituur.
Ook geschikt om daarna kort te grillen op de barbecue. Smeer de vormpjes in met een beetje (olijf)olie, grill niet te lang en niet te heet. Gebruik eventueel wat aluminiumfolie.  

 


Boekoeloekoe als vleesvervanger

 

TIP

Heerlijk bij een 
stamppotje of
maaltijdsalade!