Burgers, miniburgers en vele andere vormen uit de oven.


1]

2]
3]
4]

Rasp de kaas, snij de ui klein en meng deze met de melk, ei, roomboter en de kruidenmix tot een homogene massa.
Laat het mengsel 15 minuten stevig worden in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Maak met de hand of lepel 4 gelijke ballen leg deze op een bakplaat voorzien bakpapier. Druk de ballen voorzichtig plat tot een burger en bak ze in 10-15 minuten gaar. Je kunt een bakje water in de oven bijzetten waardoor ze extra zacht blijven.


Tips:

-


-


-

Ideaal om daarna kort te grillen op de barbecue. Smeer de burgers in met een beetje (olijf)olie, grill niet te lang en niet te heet. Gebruik eventueel wat aluminiumfolie.  
Je kunt zo eenvoudig een voorraadje burgers maken en deze invriezen. Eenmaal ontdooid kun je ze eenvoudig bakken in de koekenpan of bijvoorbeeld frituren. Handig als je een keertje echt weinig tijd hebt.
Bak je de Boekoeloekoe vooraf in de oven dan kun je er allerlei vormpjes aan geven; denk bijvoorbeeld aan miniburgertjes of je eigen Boekoeloekoe frikandel! Je kunt de boekoeloekoe dan ook in een spuitzak doen waardoor je er makkelijk met of zonder bakvormpje vanalles van kunt maken.  (Let er op dat hoe kleiner de vormpjes worden, hoe korter ze in de over hoeven).


Boekoeloekoe als vleesvervanger

 

TIP

Heerlijk bij een 
stamppotje of
maaltijdsalade!